Pagliacci

15, 16 juni - Brikke Oave te Brunssum
29 juni - Pesthuyspodium te Maastricht

Foyer open: 19:00uur 
Aanvang: 20:00uur

Voorverkoop: €10,00
Dagkassa: €15,00

Na 'The Raven' gaat Theatergroep Xtravagant de kleinschaligheid en de luchtigheid opzoeken. Daarom zijn ze aan de slag gegaan met PAGLIACCI. Oorspronkelijk is Pagliacci een opera in twee aktes van R. Leoncavallo. Voor deze bewerking hebben we echter besloten om het verhaal uit te breiden.

Deze nieuwe productie van Xtravagant is een zelfgeschreven bewerking en is geschreven door Max Foxen. Het doel? Eenvoudig! De cursisten van Xtravagant in contact brengen met Opera, Comedia Dell'arte en laten ervaren hoe leuk het is om vol overgave jezelf in een rol te storten. Al deze disciplines komen terug in deze spannende maar vooral hartstochtelijke voorstelling!

Het verhaal:
In 1829 ging Pagliacci in première. Deze opera van Leoncavallo vertelt in twee aktes het verhaal van Canio. Hij reist stad en land af samen met 'n groep gemotiveerde acteurs. Zij brengen het verhaal aan de man van de goedaardige Pagliaccio! Zijn vrouw is echter ontrouw. MAAR door een slimme list weet Pagliaccio haar te confronteren. Eind goed al goed!

Of toch niet?

Canio (die Pagliaccio speelt) heeft in werkelijkheid ook een relatie met Nedda (Pagliaccio's vrouw). Canio komt erachter dat zij hem ook bedriegt. Dit zorgt ervoor dat de grens tussen 'het schouwspel' en 'de werkelijkheid' vervaagt.

Wanneer Canio noodgedwongen toch het podium moet beklimmen als Pagliaccio, kan hij het onderscheid niet maken tussen de twee werelden waarin hij verkeert!

Maastricht Here We Come!

Pagliacci wordt de eerste (solo) theatervoorstelling van Xtravagant buiten de Parkstad. Dit is een kleine stap voor men, maar een grootse sprong voor onze theatergroep! We gaan naar het intieme Pesthuyspodium (bij de helpoort) in Maastricht. Let op! Er zijn maar beperkte plaatsen beschikbaar (zie hieronder voor een indicatie). Dus wees er snel bij!

Beschikbare tickets

Pagliacci in de pers

Via-Landgraaf